T: 0628062272 | info@just-bu.nl

“Ik heb het lang gedragen. Maar sinds het geen geheim meer is, ben ik bevrijd van die enorme last. Voor het eerst voelde ik me werkelijk VRIJ”.       

Seksueel misbruik, de cijfers liegen er niet om. Jaarlijks zijn er 100.000 slachtoffers, waarvan 90% vrouwen en 10% mannen. Daarbij wordt 85% van alle incidenten van seksueel misbruik gepleegd door een bekende van het slachtoffer.

De impact van seksueel misbruik is groot. Slachtoffers hebben het gevoel er alleen voor te staan en voelen zich eenzaam. De geheimhouding wordt hen van meet af aan opgelegd, soms onder bedreiging. Er zijn veel dubbele gevoelens bij het slachtoffer en er is eigenlijk altijd een worsteling rondom gevoelens van schuld en schaamte.

“Ik ben er nog niet. Ik zet nog vaak mijn masker op. Maar sinds het niet meer mijn geheim is, heb ik weer zin in het leven”.

- Anoniem –

Seksueel misbruik, het zal je maar overkomen. Support is ongelooflijk belangrijk in het proces van herstel. Waar ga je heen, waar word je gehoord en gezien, waar kun je veilig je verhaal doen? JustBU support slachtoffers van seksueel misbruik. Delen = helen! Vanuit een veilige setting is er aandacht voor jou en je verhaal en kunnen wij je ondersteunen bij het proces van heling.  

De regie weer in eigen hand nemen vraagt om moed, je hoeft het echter niet alleen te doen!
Heb jij te maken gehad met seksueel misbruik en zoek je een plek waar je vrijuit kunt praten, waar je jouw verhaal kunt delen in de wetenschap dat dit tussen ons blijft. Een plek waar je gesteund wordt, waar je gehoord wordt, waar je gezien wordt en van waaruit je stap voor stap kunt gaan bouwen aan een stevige fundering, neem dan contact op.

Top